Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újkrumplis-cukkinis lecsó füstölt szalonnával

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg nagyobb újkrumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db lecsópaprika
  • 3 db csípős-hegyes paprika
  • 2 db csili
  • 6 db paradicsom
  • 1 db kisebb cukkini
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek disznózsír
  • 2 szál debreceni kolbász (kb. 20 dkg)

Elkészítés

  1. A szalonnát kis csíkokra vágjuk. A krumplit és a hagymát megpucoljuk. A krumplit kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megtisztítjuk, felnegyedeljük. 
  2. Egy nagy serpenyőben kevés zsíron megsütjük a szalonnát, majd megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a krumplit is. 
  3. A kolbászt felkarikázzuk, és hozzáadjuk a lecsóhoz, amikor a krumpli már majdnem megpuhult. Tálaláskor szedünk a tányérra a lecsóból, karikázunk rá egy kevés hegyes-erős paprikát, és megszórjuk pirospaprikával.

Megjegyzés

Imádom a lecsót, minden nap meg tudnám enni. Persze azért variálom. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss