Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újkrumplis csirkeegytál

MME MME
1/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, nyolc darabra vágjuk, mint a paprikás csirkéhez.

Elkészítés:
1. A csirkét forró vízbe tesszük, felforraljuk, és amikor forr, 5 percen át lassan főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és lemossuk a darabokat.
2. A húst tiszta vízbe tesszük fel főni, annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Amikor forr, lehabozzuk, sózzuk, és nagyon lassan főzzük.
3. Amíg fő, az újburgonya kivételével megtisztítjuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk a zöldségeket. A csirke mellé tesszük, majd ha ismét van habja, leszedjük. Beletesszük a borsot, a gyömbért, a szerecsendiót, és nagyon lassan főzzük 50-60 percen át.
4. Megtisztítjuk, megmossuk az apró újburgonyát, és a főzési idő letelte után a húshoz adjuk. Puhulásáig főzzük, majd félrehúzzuk, megszórjuk a lestyánnal, és tálaljuk. Adhatunk mellé reszelt tormát is.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss