Az tejszínes-petrezselymes szószban sült újkrumpli elkészítéséhez a burgonyát megmossuk, majd egy tiszta szivacs dörzsi felével ledörzsöljük a vékony héját. A nagyobb darabokat kisebbekre vágjuk, a kisebbeket pedig egyben hagyjuk. A krumplikat forrásban lévő sós vízbe tesszük 10 percre főni.
Közben elkészítjük a petrezselymes szószt: egy serpenyőben a vajat hevítünk, beletesszük a megmosott, apróra vágott petrezselymet, és kb. fél perc múlva hozzátesszük a keményítőt, simára keverjük, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Sózzuk és borsozzuk, és addig keverjük, amíg épp felforr, majd elzárjuk alatta a gázt.
A krumplit leszűrjük, majd egy sütőtálba vagy tepsibe tesszük, és ráöntjük a szószt. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, akkor jó, ha már bugyog a szósz. A végén magasabb lángon kicsit megpirítjuk. Frissen sültek mellé csodálatos köret.
Ezzel a szósszal a krumpli igazán különleges párost alkot, ízletes étel, melegen megsózva kínáljuk. Főleg a szárazabb húsok remek kiegészítője lehet. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!