Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Újkrumpli sajtos-paradicsomos nyárson

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 nem túl nagy újburgonya
  • 4 szál friss rozmaring
  • 8 miniparadicsom
  • 30 dkg juhsajt
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 4 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát alaposan megsikáljuk, gőzben (vagy sós vízben) kb. 20 percig főzzük. A rozmaring száráról lecsipkedjük a leveleket, a szárat megmossuk, és úgy használjuk, mint egy kis nyársat. A paradicsomot megmossuk. A sajtot a paradicsomhoz hasonló nagyobb darabokra vágjuk.

    Elkészítés: Szép sorjában a rozmaringnyársra szúrunk 1 burgonyát, 1 paradicsomot, egy velük kb. azonos nagyságú darab sajtot, majd ismét paradicsomot és a végére ismét 1 burgonyát. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, beletesszük a babérleveleket, majd megforgatjuk benne a nyársakat, amíg a krumpli színt kap. A fokhagymát megtisztítjuk és a rozmaringlevelekkel együtt apróra vágjuk. Ráöntjük a maradék olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krumplis nyársakat az aromás olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 455 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin