Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem

default user icon
MME
A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb, gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza. Az étteremben egy vizuális élményt nyújtó látványkonyhát is kialakítottak, így a vendégek akár néhány szakmai fogást is elleshetnek a tapasztalt séfektől.

A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget – vagy ahogy sokan ismerik, a Margitszigeti Thermal szálloda – elmúlt 3 éve a felújításokról szólt. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa recepció – kerültek sorra. A felújítások 3. ütemében a Star Auditorium konferenciaterem is megújult, a közösségi terek átalakulását pedig a Platán étterem újjászületése koronázta meg.

Élénk színek, mélyebb tónusok

„A dizájn funkcionális tervezésből indult ki: a belső tér kialakítását meghatározta a korábbi kialakítás, valamint a működésbeli lehetőségek” – idézte fel Sütő Kata belsőépítész a tervezés folyamatát. „Az étterem két fala gyakorlatilag üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot, ezért fontos volt hangelnyelő, akusztikus mennyezetet kialakítani, valamint a vastag, puha szőnyegborítás is hasonló célt szolgál.”

Míg az étterem berendezésénél az ergonomikus szempontok domináltak, vagyis a kényelem és a funkcióknak való megfelelés, addig a stílusban – élénk színek és mélyebb tónusok formájában – a legfrissebb, előremutató trendek érvényesülnek.

Ízletes és egészséges fogások

A kialakításnál és berendezésnél fontos volt a dizájn, ám a legmeghatározóbb szempont, ami mindent felülír, a kényelem és természetesen a remek konyha, hogy az étterem vendégei a lehető legkomfortosabban érezzék magukat.

A Platán étteremben egy vizuális élményt nyújtó látványkonyhát is kialakítottak, így a vendégek akár néhány szakmai fogást is elleshetnek a tapasztalt séfektől. A gyógyszálloda egészségtudatos szemléletének megfelelően az étterem korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradéktartalmú alapanyagokkal készülő ételekből bőséges kínálatot nyújt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss