Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Újhagymás, töpörtyűs pogácsa

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 db krumpli (közepes, főtt)
  • 1 doboz tejföl (175 ml vagy 200 ml)
  • 2 ek só
  • 1,5 dl olaj
  • Töltelék
  • 25 dkg tepertő (apróra v ágott)
  • 5 db újhagyma
  • őrölt bors
  • 20 dkg trappista
  • Kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba átszitáljuk, a közepébe mélyedést csinálunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, egy kiskanál cukrot szórunk rá és 1 dl langyos tejjel felöntjük és lisztel betakarjuk. Megvárjuk míg a kovász felfut.
    2. Hozzáadjuk a tojásokat, a kihűlt és összetört főtt krumlit a tejfölt, a sót a maradék tejet és alaposan összedagasszuk. Amikor már a tészta elválik a tál szélétől hozzáadjuk az olaj at és jó alaposan összedolgozzuk, egy elég lágy tésztánk lesz. Kis lisztet szórunk a tetejére és másfél óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
    3. Lisztezett nyújtódeszkára öntjük lisztezzük és kb 2cm vastagra nyújtjuk, megszórjuk a tepertővel, a felkarikázott hagymával, és őrölt borssal és a reszelt trapistával. Majd alulról felfelé a fele tésztáig felhajtjuk, aztán felülröl alulra, majd jobbról balra, és balról jobbra behajtogatjuk a tésztát és hideg helyen 30 percet pihentetjük, majd újra kinyújtjuk és a hajtogatást még kétszer megismételjük, pihentetéssel együtt.
    4. Majd kinyújtjuk utoljára és beirdaljuk a tetejét és megkenjük tojással, igény szerint reszelt sajtot is szórhatunk rá, kiszagattjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    Még több pogácsa recept! >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek