Keress receptre vagy hozzávalóra

Újhagymás-sonkás tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg tészta (fodros nagykocka)
  • 4 db újhagyma
  • 40 dkg főtt füstölt sonka
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítés

    1. A vizet felforraljuk a sóval, majd beleszórjuk a tésztát, megfőzzük és leszűrjük. A sonkát és a tisztított újhagymát aprítógépben felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk a fokhagymát, majd rárakjuk az újhagymát és a sonkát, és együtt pároljuk.
    2. Belekeverjük a mascarponét és a felvert tojást. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, majd meghintjük zsemlemorzsával.
    3. A tésztát összekeverjük a krémmel, majd a sütőtálba halmozzuk és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, amíg ropogósra sül. Friss salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Friss újhagymával a sütőben ropogósra pirítva varázslatos ízharmónia.

szeker
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin