Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újhagymás pirított burgonya

MME MME
1/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az újhagymát tisztítsuk meg gondosan, vágjuk apróra. A szalonnát kockázzuk fel. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk vékony karikára.

Egy serpenyőbe öntsünk olajat, dobjuk bele a szalonnakockákat, és gyenge tűzön olvasszuk ki a zsírjukat. Adjuk hozzá a burgonyaszeleteket, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd folyamatos kevergetés melett süssük át.

Ha a burgonyaszeletek átsültek, az összetöpörödött szalonnával együtt vegyük ki, és csepegtessük le. Öntsük ki a serpenyőből a felesleges olajat, tegyük vissza a burgonyát és szalonnát, adjuk hozzá a vajat, az apróra vágott újhagymát és a petrezselymet, valamint az áttört fokhagymát. Pirítsuk meg gyorsan (körülbelül 1 perc alatt), öntsük át egy tálalóedénybe, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Tipp: Az ínyencek megszórhatják kakukkfűvel, de készíthetik füstöletlen szalonnából is.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss