Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újhagymaleves márványsajttal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Újhagymánkat zöldestől felkarikázzuk, a vöröset apróra aprítjuk. Burgonyánkat hámozás után kedves kis kockákra daraboljuk. Elővesszük kedvenc levesesfazekunkat, egy kis olajon megdinszteljük benne a hagymákat, majd meghintjük az ételízesítővel. Felöntjük a tejjel, ráöntünk 1 liter hideg vizet, és fedő nélkül felforraljuk. Beletesszük a krumplit, majd félig lefedve, lassú tűzön derék fél órán át főzzük.

Közben a márványsajtot apróra kockázzuk, és 1 dl tejszínből kemény habot verünk. A másik deci tejszínt a leveshez adjuk, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

Tálaláskor a forró levest a kemény habbá vert tejszínből szaggatott galuskákkal, a finomra vágott metélőhagymával és a márványsajtkockákkal gazdagítjuk.

Ha van a kezünk ügyében citromfű, pár frissen csípett levélkével díszítsük fel levesünket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss