Keress receptre vagy hozzávalóra

Újévi lencsefőzelék

1 4.4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 1 kevés ételízesítő
  • 3 db babérlevél
  • olaj (a rántáshoz)
  • 5 ek liszt (a fele lehet tönköly)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek cukor
  • ecet vagy citromlé

Elkészítés

    1. A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főzőlevet, és forró vízzel felöntve, a sóval, az ételízesítővel és a babérlevéllel puhára főzzük.
    2. Közben elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész főzeléket.
    3. A tejfölt kikeverjük, elvégezzük a hőkiegyenlítést, és a főzelékhez adjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.

      LENCSEFŐZELÉK, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 


Megjegyzés

A feltét nálam most a szilveszterről megmaradt virsli volt, amit felkarikázva egy kanálnyi olajon átpirítottam 5-10 percig.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasznos 3 évvel ezelőtt
Köszönöm ez nagyon jó recept. Elkészítem. Vira

Hasonló Receptek

Magazin