Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újabb izgalmas gasztroprogram Budapesten - péntektől Design Hét!

Szeptember 25. és október 4. között újra Design Hét lesz Budapesten. Idén 12. alkalommal vehetünk részt a színes programokon, ahol minden évben egyre több a gasztro-design esemény is. Lássuk, idén milyen programokon vehetünk részt!

A Design Hét évek óta nagy esemény Budapest életében, ami már nem csak a MOME hallgatóit érinti. A programok színvonala arra enged következtetni, hogy a szervezők naprakészek a design minden területén. A gasztronómia évről-évre egyre nagyobb teret követel magának a többi design ágazat mellett - ajánlunk néhányat a tematikus programok közül! 

Tapas - gasztro-dizájn kiállítás az Iparművészeti Múzeumban

Az idei Design Hét díszvendége Spanyolország, így a gasztronómiai programokkal a spanyol konyhára kaphatunk némi rálátást.

A Tapas- spanyol gasztro-design kiállítás az Iparművészeti Múzeumban tekinthető meg a rendezvény utolsó napjáig. A tárlat három fő témaköre - a konyha, az asztal és az étel - humoros, látványos és legfőképpen profi designtárgyakon keresztül mutatja be, hogyan ötvöződhet étel és design. A kiállításon találkozhatunk az elismert Marti Guixé food designer munkáival, aki előadást is tart arról, hogyan kapcsoljaössze munkáiban a két szakterületet.  

Bocuse d''Or - a felkészülés

A legnagyobb szakácsversenyen bemutatott gyönyörű és isteni ételek mögött nyagyjából egy hadseregnyi ember több hónapos munkája áll. A Design Héten bemutatkoznak az APLI Design munkatársai, a magyar Bocuse d''Or csapat formatervezői. Október 1. és 3. között kerekasztal-beszélgetésen és akapcsolódó  kiállításon bevezetnek bennünket a felkészülés legrejtettebb titkaiba.

Persze fontos a design, de az ételekben mégiscsak az a legjobb, ha meg is tudjuk kóstolni őket. Összegyűjtöttük a workshopokat!

Emlékek cukrászdája

Góg Angéla food designer retró süteményeivel a gondtalan gyerekkort idézhetjük fel. Elmélete szerint, az ízek ugyanúgy előhívhatják régi emlékeinket, mint egyes tárgyak, vagy érzések. A szakember több száz, személyes történetet dolgozott fel, amelyek alapján megállapított öt különböző emléktípust. Az emléktípusok segítségével alkotta meg a süteményeit.

A Levande Chocolaterie-ben egyedi öntőformák segítségével Gaudi hexagon cementlapjait készíthetik el csokoládéból az időben jelentkezők. Ezenkívül megismerkedhetünk többféle csokoládétemperálási technikával, illetve betekintést nyerhetünk a kézműves csokoládék világába.

Tudatos jövő

A design mellett megjelenik a környezetvédelem és a fenntarthatóság. A környezettudatos étkeztetés iránt elhivatott Felelős Gasztro Hős és az egészséges ételeket árusító Fruccola étterem összefogása eredményezte a "És mi van otthon"  című előadást, melyen egy osztálynyi gyerek vehet részt október 1-én. Az előadáson a gyerekek megismerkedhetnek a környezettudatos étkezés, a tudatos vásárlás legalapvetőbb fogalmaival mint a szezonalitás, az élelmiszer-szállítás vagy a komposztálás.

Design menü a Fruccolában

Az étteremben, a Design Hét teljes időtartama alatt megkóstolhatjuk a design menüt, ami a következő:

Köles-karfiol püré lenmagolajjal, fűszeres csicseriborsó konfitált fokhagymával, cékla carpaccio, chilis-korianderes sütőtök, polenta chips, fűszeres mandulaszósz

Édesburgonya puding karamellizált dióval

Zamatos-virágos tea

Tapas buli a Ankertben

A spanyol  tematika jegyében igazi pörgős szombatra invitál minket az AnKert és az Edinas Paper Installations. A Fashion-Gourmet-Fiesta névre keresztelt programsorban lesz főzés, divatbemutató és buli, spanyol borokkal, tapasokkal és zenével. A helyek száma korlátozott, érdemes jelentkezni!

Ezek is érdekelhetnek

Friss