Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Új-zélandi kivitorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kész piskótalap
  • 3-5 evőkanál baracklekvár
  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 3 tojás
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 5-7 darab kivi

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótalapot megkenjük a baracklekvárral. A tehéntúrót villával jól áttörjük, majd a mascarponéval együtt habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a tojások sárgáját, a porcukrot és a citrom reszelt héját. Simára keverjük a krémet. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a citrom levét és 1 teáskanál porcukrot, amivel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe. A meghámozott kivikből 1-2 darabot apró kockára vágunk, és belekeverjük a krémbe, majd megkenjük a piskótát, és kívülről is bevonjuk a tortát.

    A maradék kivit felkarikázzuk és feldíszítjük vele a tortát. Díszíthetjük még pirított mandulaforgácsal, csokireszelékkel, csokidarabkákkal. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Megjegyzés

Kellemesen citrusos és üdítő ízű.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin