Elkészítés: A piskótalapot megkenjük a baracklekvárral. A tehéntúrót villával jól áttörjük, majd a mascarponéval együtt habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a tojások sárgáját, a porcukrot és a citrom reszelt héját. Simára keverjük a krémet. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a citrom levét és 1 teáskanál porcukrot, amivel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe. A meghámozott kivikből 1-2 darabot apró kockára vágunk, és belekeverjük a krémbe, majd megkenjük a piskótát, és kívülről is bevonjuk a tortát.
A maradék kivit felkarikázzuk és feldíszítjük vele a tortát. Díszíthetjük még pirított mandulaforgácsal, csokireszelékkel, csokidarabkákkal. Jól lehűtve fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre