Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Új sajtkülönlegességek Magyarországon

Akár a divat, akár a gasztronómia világáról van szó, a francia jelző mindig a könnyed elegancia és a kifinomult ízlés záloga. Pontosan ez az életérzés jellemző az Ile de France sajtcsaládra, amely a világ szinte minden pontján megtalálható a boltok polcain és mostantól Magyarországon is kapható.

Erős francia márka ötféle izgalmas ízben

A hazánkban még kevéssé ismert Ile de France márka a 30-as évek közepén született meg. Töretlen népszerűségét és nemzetközi karrierjét elsősorban annak köszönheti, hogy a lágyabb és a karkeretesebb ízek kedvelői egyaránt megtalálják a nekik tetszőt az ötféle változat között. Másik nagy előnye, hogy szendvics alapanyagként is hamisítatlan gourmet élményt kínálnak. A szeletelt sajtokból nagyszerű hideg vagy meleg szendvicsek készíthetők, sőt hamburgerek és paninik izgalmas kiegészítője is lehet.

Francia sajtnagymester ajánlásával

Azt, hogy az otthoni gasztronómiában is meg lehet valósítani a francia konyhára oly jellemző, elragadó eleganciát nem kisebb személyiség, mint a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke, Roland Barthélemy mutatta meg. Szenvedélyes előadásában kihangsúlyozta a kreativitás fontosságát. Szerinte ahhoz, hogy a sajtfogyasztás valódi kulináris élménnyé váljon, nem kell különleges konyhatechnológia és kivételes alkalmakra sem érdemes várni. Egyedül magas minőségű sajtokra, fantáziára és merészségre van szükségünk ahhoz, hogy a stílust és eleganciát finoman ötvöző, franciás hangulatú falatok kerüljenek az asztalra.

Gourmet sajtot minden alkalomra

Ennek bizonyítására a gazdag ízvilágú Baldaran, lágysajtból készített, dióval megbolondított quiche-t kóstoltatta meg a közönségével, melyet egy könnyű nyári vacsorának is tökéletes, Chramidor sajttal töltött cukkini követett. A hétköznapokon is könnyen elkészíthető ételek után egy a fine dining szellemében alkotott különlegesség következett. A marinált Szent Jakab kagyló Crémerin sajtkrémmel bármely különleges alkalomra igazi ínycsiklandó csemege, a Normantal sajttal megbolondított kacsarillettes, vagy a gyümölcsös zamatú Montaver sajtkéregbe burkolt pisztáciás borjúfasírt pedig a fantáziadús ételpárosítások kiváló példái.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a csodálatos, gazdag gasztronómiai hagyományokkal rendelkező országban is bemutathattam hazám sajtkülönlegességeit. Örömmel tapasztalom, hogy az igényes sajtfogyasztás egyre több követőt tudhat magáénak. Bátran próbálják ki, hogy az idény gyümölcsökkel és zöldségekkel párosítva, milyen izgalmas ízharmóniák születhetnek.” – zárta előadását Roland Barthélemy, a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss