Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Új kezdeményezés a McDonald's-ban - ezt adják a gyerekmenü mellé

A gyerekek körében nagyon népszerű a McDonald's Happy Meal menüje, ami mellé játékokat választhatnak. A gyorséttermi lánc új kezdeményezése szerint januártól már nem csak játékot adnak a gyerekmenü mellé.

A családok kitüntetett szerephez jutnak a McDonald’s globális Scale for Good stratégiájában. A Happy Meal menüt mind kínálatában, mind pedig az adagok megállapításában a kicsik táplálkozási igényeinek megfelelően fejlesztik.

A menüválaszték már 2018 májusában egy új, negyedik elemmel bővült. A népszerű hazai gyümölcspüré 100 százalékban természetes összetevőkből, gondosan válogatott gyümölcsökből készül. A családok januártól pedig a Happy Meal menü mellé akár könyveket is választhatnak a játékok helyett. A vállalat ugyanis a megfelelő szellemi táplálékot ugyanolyan fontosnak tartja, mint a tálcára kerülő termékek minőségét.

Az idei kampányban az étteremlánc a modern gyermekirodalom egyik legnagyobb alakjával, az „Így neveld a sárkányodat” történetek brit szerzőjével, Cressida Cowell-lel fogott össze. Az írónő 12 kötetes exkluzív könyvsorozatot írt a McDonald’s éttermek kis vendégei számára. Az olvasmányok a Lombházi-ikrek kalandjait mutatják be.

Magyarországon 2012-ben indult el a Globális McDonald’s olvasást népszerűsítő aktivitása. Ennek részeként évente 1 alkalommal ismeretterjesztő gyermekkönyvek kerültek a Happy Meal menükbe, a játékok helyett. 2014-ben megjelent a hazai fejlesztésű „Dóri és Marci nyomoz” című kötet, amelyből 240 ezer talált gazdára. 2016-ban – ismert és pályakezdő – fiatal színészek Csukás István meséiből olvastak fel országos roadshow keretében a McDonald’s éttermekben.

 A most megújult ajánlatban nyolchetente a játékok mellett a sorozat két-két új kötetével, így összesen 12 könyvvel találkozhatnak a Happy Meal menüt választók. A vállalat nem titkolt célja, hogy a kedves és szórakoztató történeteken keresztül a gyerekek megismerhessék az olvasás örömét. 

EL SEM HINNÉD EZEKRŐL A SZTÁROKRÓL, HOGY A MCDONALD'SBAN DOLGOZTAK >>> 

MICSODA VÁLTOZÁS! ÍGY ALAKUL ÁT A HAPPY MEAL MENÜ A MCDONALD’SBAN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin