Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Uborkás-szalonnás fasírt

MME MME
2.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A darált húsból, áztatott zsemléből, tojásokból, fűszerekből a szokásos módon elkészítjük a fasírtalapot, és kb. 12 részre osztjuk. A szeletelt baconből egy darabka alufóliára 2 szeletet kiterítünk, erre félig kisimítva 1 adag fasírthúst teszünk, közepére 1 db kis uborkát (vagy tetszés szerint fetát) teszünk, és rolád módjára feltekerjük az alufólia segítségével úgy, hogy a szalonna körbetekerje a húst. Ha elkészültek a tekercsek, a burgonyát uborkagyalun legyaluljuk 1 tepsibe, megylocsoljuk a tejszínnel. A tekercseket rácsra helyezzük, a rácsot a burgonya fölé tesszük, és együtt középmeleg sütőben készre sütjük.

Melegen a tejszínes burgonyával és salátával kítűnő, de hidegen hidegtálra vagy szendvicsbe téve is nagyon finom.

Megjegyzés

A hagyományos fasírtnál finomabb, mert nem zsiradékban sül, mégis más mint a Stefánia. Mi friss salátát is készítettünk hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss