Keress receptre vagy hozzávalóra

Uborkás-sárgadinnyés smoothie

Hozzávalók

  • 1/2 db sárgadinnye
  • 1-2 db uborka
  • 1 db avokádó
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 3 ek lime- vagy citromlé
  • 2,5 dl almalé
  • 2,5 dl citromsorbet (dobozos)

Elkészítés

    1. A sárgadinnye magos részét eltávolítjuk, héját lehámozzuk. A dinnye belét és a meghámozott uborkát durvára kockázzuk. Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, a héjból kifordított húsát feldaraboljuk.
    2. A dinnyét, az uborkát, az avokádót és a leöblített bazsalikomleveleket turmixgépben finomra pürésítjük a citrom- és az almalével. Végül hozzákeverjük a sorbet-t, és az italt behűtött üvegpoharakba töltjük.

Megjegyzés

A sorbet (kiejtése: szorbé) valamilyen pépesített friss gyümölcsből, jégkásából és cukorszirupból készül.

A smoothie (kiejtése: szmúti) gyümölcs vagy zöldség alapú vizes turmix. Hígabb, mint a sorbet, és nem fagyasztjuk, hanem megisszuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin