Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Uborkás-paradicsomos sült csirkecomb

default user icon
4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkecomb
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 2 uborka
  • 40 dkg koktél paradicsom
  • 5 dkg dió
  • 1 csirkehúsleves kocka

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, tálba tesszük. A fehérbort összekeverjük 4 evőkanál olajjal, beletesszük a szárított kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a csirkére, és kb. 30 percig letakarva érleljük. Ezalatt az uborkát megmossuk, kettévágjuk, és karalábévájóval kis gömböket kanyarítunk belőle, szűrőkanálba tesszük, besózzuk, és hagyjuk a levét lecsepegni. A paradicsom ot megmossuk, és szárazra töröljük.

    Elkészítés: A csirkecombokat kivesszük a marinádból, lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a csirkecombokat, mérsékeljük a hőt, és közepes tűznél, többször megforgatva kb. 20-25 percig sütjük. A diót szárazon kis serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön kevergetve, kb. 10 percig pirítjuk, amíg jó illata lesz, majd félretesszük. Az uborkagolyókat tiszta konyharuhára borítjuk, óvatosan megtörölgetjük. A paradicsom ot a csirkecombok mellé tesszük és nagy lángon kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az uborkát, és addig pirítjuk, amíg szirup sűrűségű leve lesz (kb. 15 perc). A csirkecombot az uborkával és paradicsom mal körítjük, dióval megszórva tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 330 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin