Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Uborkás joghurt

MME MME
5/5
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, belsejéből a magokat teáskanállal kivájjuk. Mély tálba durva reszelőn lereszeljük, másfél teáskanál sóval besózzuk, és 5–6 percig állni hagyjuk, majd a levet kifacsarjuk. A joghurtot és a mentalevelet a reszelt uborkához keverjük. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek. Kis tálkákban kínáljuk.

Munka: 10 perc
Fogyasztható: 70 perc múlva
1 adag: 91 kcal

Megjegyzés

A joghurtot ízesíthetjük zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, sóval, őrölt római köménnyel és kevés chilivel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss