Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Uborkakrémmel töltött paradicsom

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • 8 kisebb paradicsom
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 2 dkg dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál kapor
  • 25 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál szardellapaszta

Elkészítés

    1. A paradicsomokat megmossuk, a szárral szemközti, gömbölyű felükről levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levük elcsorogjon.
    2. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, kissé besózzuk, és 15 percig pihentetjük.
    3. A diót durvára vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, egy szál kivételével finomra aprózzuk.
    4. A krémsajthoz keverjük a fokhagymát, a citromlét, az olívaolajat, a szardellapasztát, a kaprot, a diót, valamint egy kevés (frissen) őrölt borsot. Az uborkát alaposan kinyomkodjuk, a krémsajtos masszához adjuk.
    5. A paradicsomok belsejét egy papírkendővel szárazra töröljük, majd megtöltjük őket a masszával. Lezárt dobozban legalább 1 órára behűtjük.
    6. Tálaláskor a paradicsomokat lapos tálra rendezzük, tetejüket és a tál szegélyét pedig a félretett kaporszálakkal díszítjük. Pirított vagy friss kenyér, sós kréker illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin