Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tzatziki

default user icon
5 4.4/5

Hozzávalók

  • 40 dkg kígyóuborka
  • 4 dl görög joghurt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. Az uborkát megmossuk, szárazra töröljük, majd durvára reszeljük. Besózzuk, és egy kis időre félretesszük állni. Amikor levet eresztett, lecsepegtetjük.
    2. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd pár csepp citromlével ízesítjük.
    3. Hozzáadjuk a lecsepegtetett uborkát, és ízlés szerint megborsozzuk. Olívaolajjal meglocsolva húsokhoz és halakhoz tálaljuk.

      Görög ételek >>> 

      Még több saláta >>> 

      Köretek >>> 

Megjegyzés

Krétai nyaralásom során kóstolhattam meg az igazi, hagyományos tzatzikit, azóta nem tudok szabadulni tőle!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

verocs
Egy barátosném fedezte fel, hogy a Lidl-ben van egy kis vödrös joghurt, ami tényleg sűrű, így nem kell csöpögtetni! :-)
borse
Ajánlom figyelmetekbe a következő turpisságot: ha a joghurtot gézbe köztjük és egy órát fellógatjuk - kicsöpögtetjük - olyan állagú joghurtot kapunk, mint amilyen az eredeti görög. Az nem állítom, hogy olcsó mulatság, mert így csak a megvásárolt joghurt felével gazdálkodhatunk.
Gitta78
Mi a joghurthoz majonézt teszünk (3dl-2dl arányban) Tinából olvastuk.
füstöltsó
Azonkívül, hogy a joghurtot le lehet szürni kávészürön, jó a már megreszelt uborkát kifacsarni. Nem lesz vízízü.
greka
a tzatzikit nemcsak Görögországban, hanem a Balkánon is nemzeti ételként ismerik. Egyes helyeken fűszerként apróra vágott mentalevelet is tesznek vele. Nagyon pikáns!

Hasonló Receptek

Magazin