Tzatziki

default user icon
5 4.4/5

Hozzávalók

  • 2 csésze natúr joghurt
  • 1 db kígyóuborka
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve (elhagyható)
  • olívaolaj
  • bors (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Az uborkát megmossuk, szárazra töröljük, majd durvára reszeljük. Besózzuk, és egy kis időre félretesszük állni. Amikor levet eresztett, lecsepegtetjük.
    2. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd pár csepp citromlével ízesítjük.
    3. Hozzáadjuk a lecsepegtetett uborkát, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Olívaolajjal meglocsolva, friss zöldséggel vagy húsokhoz, halakhoz tálaljuk.

Megjegyzés

Krétai nyaralásom során kóstolhattam meg az igazi, hagyományos tzatzikit, azóta nem tudok szabadulni tőle!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kicsi Verocs 10 évvel ezelőtt
Egy barátosném fedezte fel, hogy a Lidl-ben van egy kis vödrös joghurt, ami tényleg sűrű, így nem kell csöpögtetni! :-)
borse 11 évvel ezelőtt
Ajánlom figyelmetekbe a következő turpisságot: ha a joghurtot gézbe köztjük és egy órát fellógatjuk - kicsöpögtetjük - olyan állagú joghurtot kapunk, mint amilyen az eredeti görög. Az nem állítom, hogy olcsó mulatság, mert így csak a megvásárolt joghurt felével gazdálkodhatunk.
Molnár Gitta 11 évvel ezelőtt
Mi a joghurthoz majonézt teszünk (3dl-2dl arányban) Tinából olvastuk.
andrás 11 évvel ezelőtt
Azonkívül, hogy a joghurtot le lehet szürni kávészürön, jó a már megreszelt uborkát kifacsarni. Nem lesz vízízü.
Gábor Réka 11 évvel ezelőtt
a tzatzikit nemcsak Görögországban, hanem a Balkánon is nemzeti ételként ismerik. Egyes helyeken fűszerként apróra vágott mentalevelet is tesznek vele. Nagyon pikáns!

Hasonló Receptek

Magazin