Tzatziki

default user icon
5 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csésze natúr joghurt
  • 1 db kígyóuborka
  • zúzott fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors (ízlés szerint)
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.

    Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kicsi Verocs 10 évvel ezelőtt
Egy barátosném fedezte fel, hogy a Lidl-ben van egy kis vödrös joghurt, ami tényleg sűrű, így nem kell csöpögtetni! :-)
borse 11 évvel ezelőtt
Ajánlom figyelmetekbe a következő turpisságot: ha a joghurtot gézbe köztjük és egy órát fellógatjuk - kicsöpögtetjük - olyan állagú joghurtot kapunk, mint amilyen az eredeti görög. Az nem állítom, hogy olcsó mulatság, mert így csak a megvásárolt joghurt felével gazdálkodhatunk.
Molnár Gitta 11 évvel ezelőtt
Mi a joghurthoz majonézt teszünk (3dl-2dl arányban) Tinából olvastuk.
andrás 11 évvel ezelőtt
Azonkívül, hogy a joghurtot le lehet szürni kávészürön, jó a már megreszelt uborkát kifacsarni. Nem lesz vízízü.
Gábor Réka 11 évvel ezelőtt
a tzatzikit nemcsak Görögországban, hanem a Balkánon is nemzeti ételként ismerik. Egyes helyeken fűszerként apróra vágott mentalevelet is tesznek vele. Nagyon pikáns!

Hasonló Receptek

Magazin