Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tzatziki pisztáciával és olajbogyóval

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Meghámozom a megmosott uborkát úgy, hogy nagyon vékony csíkokban hagyok héját is rajta, a reszelő legnagyobb lyukán lereszelem. Amennyire tudom, kinyomkodom a levét (különben vízízű lesz). Megpucolom a pisztáciát, késheggyel összetöröm. A fokhagymát is megpucolom, apróra darabolom. A sajtkrémet a tejföllel külön elkeverem, hozzáadom a pisztáciát, a fokhagymát, a bogyókat, a kaprot, majd végül az uborkát. Ízlés szerint lehet sózni is. Jól elkeverem, és 1-2 órát hűtöm. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Az ubi levének kinyomására nagyon oda kell figyelni, mert egyszer elnagyoltam, és a kutyák ették meg a salátát! :-) Kicsit drága mulatság. Az olívabogyó mindegy, hogy töltött, töltetlen, zöld vagy fekete. Az ubin csak azért kell kicsi héjat hagyni, hogy szebb legyen a sali színe. Elhagyható, ha valakit zavar, meghámozhatja teljesen is. Szerintem finomabb, ha a fokhagymát nem zúzom, préselem. Ha előhűtöm a hozzávalókat (sajt, tejföl), és a reszelt uborkát is a hűtőbe teszem, amíg a többi hozzávalót összedarabolom, akár azonnal is fogyasztható. - MME

Ezek is érdekelhetnek