Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tyúkleves húscipóval

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: Egy jókora tyúkmellet veszünk, lebőrözzük, kicsontozzuk. Húsát átdaráljuk, és összedolgozzuk 1-1 lereszelt sárgarépával meg fehérrépával, egy kevés olajon megpirított vöröshagymával, a tejbe áztatott, kicsavart zsemlével, 1 nyers tojással, sóval, törött borssal, majd hosszúkás cipót formázunk belőle.

2 evőkanál olajon megpirítunk 1 fej reszelt vöröshagymát, meghintjük késhegynyi pirospaprikával, hozzáadjuk a maradék répákat felkarikázva, 1 zöldpaprikát, paradicsomot, a tyúkmell csontját, bőrét, és felengedjük 1,5 liter vízzel. Felforraljuk pár szem borssal, kevés őrölt köménnyel, szegfűszeggel, körömnyi babérlevéllel ízesítjük.

Óvatosan beletesszük a húscipót. Fedő alatt, kis lángon fél óráig forraljuk, majd beleteszünk fél kiló meghámozott, kockára vágott burgonyát is. Addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul.

Ekkor a húscipót deszkára kiemeljük, felszeleteljük, majd a levesbe téve adjuk asztalra.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek