Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tyúkleves grízgaluskával

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • 4 db csirkenyak (nagyobb)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 3 ek zöldborsó
  • 1 zellerlevél
  • 4 szál petrezselyem
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl víz
  • A grízgaluskához:
  • 4 ek gríz
  • 1 db tojás
  • A tálaláshoz:
  • 2 db csilipaprika

Elkészítés

  1. A nyakakat megmossuk, egy lábasban vízzel felöntve feltesszük főzni.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, beletesszük a levesbe a zöldborsóval együtt, majd fűszerezzük.
  3. Elkészítjük a galuskát. A tojást felverjük, hozzáadjuk a grízt, megsózzuk, majd összekeverjük. Ha túl sűrű a massza, adunk még hozzá egy kevés levest, s egy másik lábasban, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.ű
  4. Amikor a leves hozzávalói megfőttek, akkor kitálaljuk a levest: a tányérba szedünk a levesből és a zöldségekből, teszünk bele galuskát, megszórjuk pirospaprikával, majd egy csilipaprikával díszítjük. 

Megjegyzés

Nagyon finom leves készíthető csak tyúknyakból is. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss