Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tyúkhúsleves gyöngytyúkból

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db megtisztított gyöngytyúk (kb. 1,2 kg)
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 fej hagyma
  • 1/4 db zeller
  • 2 szál zellerzöld
  • 1/2 db paprika
  • 1–2 szál lestyánlevél
  • 1/2 db karalábé
  • 1 db burgonya
  • kevés ételízesítő
  • kevés egész kömény
  • pár szem egész bors
  • csigatészta (4 főre)

Elkészítés

    1. Az összedarabolt tyúkhúst  feltesszük főni egy kb. 5 literes fazékban, háromnegyedig megtöltve vízzel. Amikor forr, a habját leszűrjük. Ezek után bezöldségeljük és megfűszerezzük, és lassú tűzön főzzük a levest.
    2. Amikor puha a hús, leszűrjük. Külön tálakra tesszük a zöldségeket és a húst. A húsléből egy kisebb fazékba merve kizzük a csigatésztát.

      Még több húsleves recept >>> 

Megjegyzés

Bacsjánszkiné Csatári Andrea receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin