Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tyúkhúsleves gazdagon

default user icon
Sys
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húsleveshez a húsokat megtiszítjuk és beáztatjuk 1/2 órára. A sárgarépát, a fehérrépát, a paradicsomot és a zellert megtisztítjuk és feldaraboljuk ízlés szerint.
  2. Egy 5 literes edénybe tesszük a húsokat és a hagymát egészben. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3-4 liter). Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, majd mérsékeljük a lángot. Megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A habját mindig leszedjük egy szűrővel. Ha felforrt, beletesszük a zöldségeket és a felaprított petrezselymet. A zöldségek puhulásáig főzzük, és ha szükséges, tovább fűszerezünk. 
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük, és a leveshez kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss