Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tyúkhúsleves gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg tyúkhús (farhát, nyak, szárny, láb)
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • cérnametélt

Elkészítés

    1. A húsokat megtiszítjuk és beáztatjuk 1/2 órára. A sárgarépát, a fehérrépát, a paradicsomot és a zellert megtisztítjuk és feldaraboljuk ízlés szerint.
    2. Egy 5 literes edénybe tesszük a húsokat és a hagymát egészben. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3-4 l). Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, majd mérsékeljük a lángot. Megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A habját mindig leszedjük egy szűrővel. Ha felforrt, beletesszük a zöldségeket és a felaprított petrezselymet. A zöldségek puhulásáig főzzük, és ha szükséges, tovább fűszerezünk. 
    4. A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük, és a leveshez kínáljuk.

    TÁRKONYOS HÚSGOMBÓCLEVES EGYSZERŰEN>>> 

    GULYÁSLEVES HÁZI CSIPETKÉVEL>>> 

    KRUMPLIGOMBÓCOS LEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin