A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőpapírral fedett 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk (elég lágy a tészta, nem igazán nyújtható).
A levét a befőttnek leszűrjük, majd 7 dl vízzel kiegészítjük. Az általam eltett, magozott meggyet használtam.
Így egy másik üvegből ki tudtam egészíteni a meggylét. Rárakjuk a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, még melegen a tésztára öntjük.
Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük.
Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyleves pudingra rámorzsolunk. 190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt kisütjük.
Amikor kihűlt, 1/2 liter növényi tejszínt felverünk, és a tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre