Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzhelytisztítás - íme a legjobb házi praktikák

default user icon
MME
A tűzhelytisztítás kemény meló, a sütőnek ugyanis számtalan olyan része van, amellyel a bolti tisztítószerek meg sem birkóznak. Ekkor jönnek a házi módszerek...
Sütőajtó

Az ablaktisztító feloldja a zsírt, melyet konyhai törlőpapírral lehet végleg eltávolítani. Az újabb modelleknél a sütő ajtaja már leakasztható. Így lepucolása szinte már gyerekjáték.

Rács

Vagy helyezd fektetve a mosogatógépbe, vagy kb. 3 órára áztasd be mosószódás vízbe, majd kefével erőteljesen súrold le.

Kerámialap

Ha másképp nem tudod tisztává varázsolni, kenjünk az érintett felületre vízből és mosogatógép tablettából készített pépet. 4-5 óra múlva már egyetlen mozdulattal könnyedén letörölheted az egészet.

Kapcsolók

Húzd őket le, és egyszerűen tedd be a mosogatógépbe. Egyébként pedig tisztítószerrel és egy régi fogkefével tisztíthatod le.

Rozsdamentes acél

Amennyiben nagyon piszkos, citromlébe vagy almaecetbe áztatott ronggyal töröld át. Végül baba- vagy étolajjal fényesítsd ki.

Tepsi

A vastagon ráégett réteg is eltűnik. Ehhez rövid időre kapcsold be és hevítsd fel a sütőt, szórj jó sok sót a tepsire, majd hagyd kihűlni és öblítsd le.

Belsőrész

Egy csésze vízben oldj fel kevés kenőszappant, majd tölts szórófejes flakonba, és bőségesen permetezz belőle a felületre. Hagyd egész éjszaka hatni, majd másnap reggel konyhai törlőpapírral dörzsöld le.

Ezek is érdekelhetnek

Friss