Elkészítés: A húst jóféle házi füstölt szalonnával tűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. A zsíron minden oldalát elősütjük. Kiszedjük a húst, és a zsírban a hagymát és a szeletelt zöldségeket félig lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a szalonna bőrét. Az egészet tovább pirítjuk, majd megszórjuk liszttel, felengedjük a borral és a csontlével. Hozzáadjuk a narancs levét és a lekvárt. Visszatesszük bele a húst, és készre főzzük.
Mikor a hús megpuhult, kiszedjük, a mártás átpaszírozzuk. A húst felszeleteljük, és a mártással nyakon öntjük. Burgonyakrokettel vagy rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre