Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzdelt sertésszűz rösztivel és fokhagymaszósszal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertésszűzet sózzuk, borsozzuk, és fagyasztott szalonnacsíkokkal tűzdeljük. Kevés olajat hevítünk, a húst kérgesre sütjük rajta, majd az egészet sütőbe helyezzük, és pár perc alatt készre sütjük.

A fokhagymagerezdeket sózzuk, borsozzuk, és forró olajon barnulásig pirítjuk. Ekkor beleszórjuk a rozmaringot, majd felöntjük tejszínnel. Pár perc forralás után az egészet leturmixoljuk.

A hús sütéséből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a héjában főtt, reszelt burgonyát. Alaposan elkeverjük, és pirosra sütjük.

A húst ezzel a röszti burgonyával és a fokhagymakrémmel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss