Elkészítés: A megtisztított pulyka fejét, lábát, szárnya helyét levágjuk. A pulykát kívül-belül megmossuk, és kis fogóval a combból az inakat is eltávolítjuk.
Ezután kívül és belül is megsózzuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a belsejét meghintjük majoránnával, és tisztított, kimagozott almaszeleteket teszünk bele.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a mellét gazdagon megtűzdeljük vele. A megolvasztott zsírt tepsibe öntjük, beletesszük a pulykát, és közepes hőfokon kb. 2 óra alatt szép pirosra sütjük. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával.
A sütés utolsó 15 perce előtt kimagozott,
hámozatlan almagerezdekkel rakjuk körbe.
A pulykát almával tálaljuk, köretként pedig párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre