Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzdelt pulyka almával

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított pulyka fejét, lábát, szárnya helyét levágjuk. A pulykát kívül-belül megmossuk, és kis fogóval a combból az inakat is eltávolítjuk.

Ezután kívül és belül is megsózzuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a belsejét meghintjük majoránnával, és tisztított, kimagozott almaszeleteket teszünk bele.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a mellét gazdagon megtűzdeljük vele. A megolvasztott zsírt tepsibe öntjük, beletesszük a pulykát, és közepes hőfokon kb. 2 óra alatt szép pirosra sütjük. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával.

A sütés utolsó 15 perce előtt kimagozott,
hámozatlan almagerezdekkel rakjuk körbe.

A pulykát almával tálaljuk, köretként pedig párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss