Elkészítés: 60 dkg lisztet (kb. 1:1 arányban finom illetve grízes liszt) 25 dkg margarinnal és 1 tasak sütőélesztővel vagy 2 dkg friss élesztővel elmorzsolunk, majd hozzáadunk 25 dkg tehéntúrót, 1 evőkanál tengeri sót, 1 doboz tejfelt és 1 tojást. Összegyúrjuk alaposan (közepesen lágy tészta kell legyen). Majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (egyszerűség kedvéért, de lehet keleszteni a szokott módon). Másnap újból összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk (mintha beiglit akarnánk), és rákenjük a tepertőkrémet vékonyan. A tepertőkrém: 25 dkg tepertő frissen darálva, só, bors ízlés szerint.
Összetekerjük, mint a beiglit, széleit bahajtjuk, és óvatosan nyújtjuk, hogy a teteje ne szakadjon be. A tetejét bevagdossuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval szaggatjuk, tojássárgájával bekenjük. Kiszaggatás után tepsiben állni hagyjuk kb. 1 órát, utána közepes lángon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre