Elkészítés: A zsemlék tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét.
A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és a 2 tojássárgával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 1 evőkanál kristálycukorral.
A tejet langyosítsuk meg, majd pár pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk nehogy elázzon a tészta. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a tejbe mártott zsemléket, töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, majd helyezzük vissza a levágott zsemleszeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósaklesznek, tetejükön a habkorona pedig szép aranybarna.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre