Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróval töltött zsemle habkoronával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlék tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét.

A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és a 2 tojássárgával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 1 evőkanál kristálycukorral.

A tejet langyosítsuk meg, majd pár pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk nehogy elázzon a tészta. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a tejbe mártott zsemléket, töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, majd helyezzük vissza a levágott zsemleszeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósaklesznek, tetejükön a habkorona pedig szép aranybarna.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss