Keress receptre vagy hozzávalóra

Túróval töltött zöldségek baconbe tekerve

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 nagyobb cukkini darabja
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db chilipaprika
  • tehéntúró
  • tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • korianderlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkini közepét kivájom. A paradicsom sapkáját levágom, belsejét kivájom, aprítom. A paprika sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A hagymákat, a petrezselymet, a zeller- és korianderleveleket, a chilipaprikát aprítom. A gomba törzsét eltávolítom. A krumplit félbevágom, a belsejét kivájom.

    Egy keverőtálban a túrót, a tejfölt, a hagymákat, a paradicsomdarabkákat, a chilipaprikát, az aprított gombatörzset, a petrezselymet, a zellerlevelet, a koriandert, a krumpliszilánkokat és a fűszereket összekeverem.

    A zöldségekre tekerek 1-1 baconszeletet, majd belehelyezem egy serpenyőbe, melybe kevés olívaolajat öntöttem, a zöldségeket is meglocsolom, sózom, borsozom.

    180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm a zöldségeket. 25 perc után megtöltöm őket a töltelékkel, s további 10 percre visszateszem a sütőbe.

    Tálaláskor a cukkinit, paprikát és gombát félbevágom, s a tányérra teszem, rakok mellé még 1-1 paradicsomot és krumplit.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin