Keress receptre vagy hozzávalóra

Túróval töltött karaj zöldhagymás cukkinivel

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg csontos sertéskaraj (4 szelet)
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 mokkáskanál vágott petrezselyem
  • 1 mokkáskanál vágott tárkony
  • 3 evőkanál olaj
  • A zöldhagymás cukkinihez:
  • 8 szál zöldhagyma
  • 30 dkg cukkini
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál vágott bazsalikom
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 paradicsom

Elkészítés

    Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és felszúrjuk. Összekeverjük a túrót a vágott zöldfűszerekkel, sóval, kevés őrölt borssal, betöltjük a húsba, a nyílást összetűzzük. A húst kívülről bedörzsöljük sóval és borssal.

    Elkészítés: Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hús minden oldalát pirosra megsütjük benne. Majd kevés vizet (vagy száraz fehérbort) öntünk alá, lefedjük, és a húst puhára pároljuk.

    Zöldhagymás cukkini
    A hagymát és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk. A cukkinit 5 cm-es cikkekre, a hagymát ugyanakkora darabokra vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, kicsit megpirítjuk benne a cukknit meg a hagymát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikomot, végül a tejszínt is hozzáöntjük, és már csak rövid ideig forraljuk. Az elkészült húsból a tűzőt eltávolítjuk, a karaj mellé adagoljuk a köretet, és a megmosott, leszárított petrezselyemmel meg paradicsomgerezdekkel díszítve tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 595 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek