Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta

MME MME
4.8/5
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A túrót finomra áttörni, majd ízlés szerint kristálycukorral (kb. 2-3 evőkanál) összekeverni. A tejszínt kemény habbá felverni a vaníliás cukorral, és óvatosan összekeverni a túrókrémmel. Fél dl forró vízzel feloldani a zselatint és ezt is a krémhez keverni óvatosan.
A túrókrémbõl egy keveset a csatos tortaforma aljára kenni. Erre egy sor babapiskótát tenni, majd a maradék krémet rátenni. A tetejét gazdagon gyümölccsel díszíteni. A tortabevonó zselét a leírás alapján elkészíteni, és melegen nagyon óvatosan a torta tetejére önteni.
Fél napig folpack fóliával letakarva a hûtõben állni hagyjuk.

Megjegyzés

Ha azt aakrjuk, hogy a hab biztosan egyben maradjon, rakjunk bele egy csomag habfixálót is. A gyümölcsöt rahatjuk a piskótára is, így még finomabb lesz. A babapiskóta helyett használhatunk tortalapot is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss