Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrótorta őszibarackkal

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • a tésztához: 25 dkg liszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 12 dkg vaj,
  • késhegynyi sütőpor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • csipetnyi só,
  • a töltelékhez: 75 dkg tehéntúró,
  • 1 üveg őszibarackbefőtt,
  • 3 tojás,
  • 7 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 zacskó vaníliaízű pudingpor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

    A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, hideg vajjal, tojással, sütőporral és sóval tésztává gyúrjuk. Lefedve, 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük. Az omlós tésztát 34 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk és kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát. Villával többhelyütt megszutkáljuk és forró sütőben 5 percig elősütjük. Közben a vajat kikeverjük a cukorral, a zacskó vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, a pudingportés a reszelt citromhéjat. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A túrókrémet 1 cm vastagon a tésztára simítjuk és kirakjuk a gyümölccsel. Rásimítjuk a maradék túrókrémet és közepesen forró sütőben 70-80 percig sütjük. Ha szükséges, a sütési idő második felében alufóliával betakarjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liliana0316
A forró sütő az kb. hány fokos? 200? Nem sok neki 70-80 perc?
egnegy
A recept kivalo kezdokent is tokeletesre sikerult ez a torta! En tettem a tetejere is gyumolcsot igy mutatosabb lett. Isteni finom koszonom a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin