Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrótorta kivivel

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 1 kerek vagy szögletes kész piskótatorta
  • 3-4 evőkanál savanykás lekvár (eper, málna, ribizli)
  • 40 dkg tehéntúró
  • 1 citrom
  • 1 csomag (10 g) zselatinpor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 kivi

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót szitán áttörjük. A citromot forró víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük. A zselatint elkeverjük 5 evőkanál hideg vízzel, hagyjuk felpuhulni.

    A túróhoz adjuk a porcukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint szelíd tűzön éppen csak felolvasztjuk. Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyi túrókrémet, gyors mozdulatokkal elkeverjük, majd a túrókrém egészéhez adjuk, végül lyukas fakanállal, kanalanként, beledolgozzuk a tejszínhabot.

    A piskótát félbevágjuk, megkenjük a lekvárral, majd a túrókrém felét rásimítjuk, befedjük a másik piskótalappal, és a tortát bevonjuk a maradék túrókrémmel. 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

    Tálalás előtt a kiviket meghámozzuk, vékonyan (pl. tojásszeletelővel) felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva kirakjuk a szeletekkel a torta tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin