A túrót a tojásokkal, a cukrokkal, a vajjal és a tojások sárágájával, egy botmixerrel összetirmixoljuk, krémesítjük. Ha elérte a vaníliás krétúróhoz hasonlatos állagot, egy csomag zselatinport is hozzádolgzunk a botmixerrel.
Egy 18 cm-es, kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a túrós masszát, elsimítjuk és kb, órára a hűtőbe tesszük.
Az idő leteltével kivesszük a tortánkat a hűtőből, és ráborítjuk, majd szépen elegyengetjük, és kissé belenyomkodjuk az áfonyaszemeket, és pár órára még visszatesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt egy melegvizes szivaccsal áttörtöljük a tortafománk oldalsó keretét, hogy könnyebben lapttintható legyen, majd kinyitjuk, és óvatosan lehúzzuk a torotaformát.Langyos vízbe mártott, éles késsel szeletelve tálaljuk.