Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós zsemle, ahogy a nagymamám készíti

Hozzávalók

  • 10-12 db zsemle
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1/2 kg túró
  • 1 db tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db citrom (héja)
  • 4-5 ek porcukor
  • 2 ek tejföl (nagy)
  • 2 marék mazsola
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A töltelék hozzávalóit egy tálban simára keverjük. A zsemléket kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk, hogy kb. 1 cm vastag héj maradjon.
    2. A tejet langyosra melegítjük, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a cukrot. A zsemlék belét leöntjük 1-2 dl vajas tejjel, kicsit kinyomkodjuk és a töltelékhez adjuk, majd ezzel is kikeverjük.
    3. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A zsemléket megmártjuk a vajas tejben, és egymás mellé állítjuk a jénaiban. Elosztjuk bennük a tölteléket, meglocsoljuk a maradék vajas tejjel, majd mindegyik tetejére még néhány kanál tejfölt teszünk.
    4. 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük (addig, amíg a zsemlék széle és a tejföl is itt-ott megpirul).

    MAZSOLÁS-TÚRÓS RÉTES>>> 

    TÚRÓS BUKTA EGYSZERŰEN>>> 

    GYORS TÚRÓS-BARACKOS RAKOTT TÉSZTA>>> 

Megjegyzés

Ha nem szikkadt vagy majdnem száraz zsemléket használunk, akkor 10 percre toljuk be kb. 160 fokos sütőbe, hogy kissé ropogós legyen a héja, majd hűtsük ki. Kedvenc családi recept, a gyerekek is imádják, sűrűn készül :)

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin