Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós zsemle, ahogy a nagymamám készíti

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit egy tálban simára keverjük. A zsemléket kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk, hogy kb. 1 cm vastag héj maradjon.
  2. A tejet langyosra melegítjük, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a cukrot. A zsemlék belét leöntjük 1-2 dl vajas tejjel, kicsit kinyomkodjuk és a töltelékhez adjuk, majd ezzel is kikeverjük.
  3. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A zsemléket megmártjuk a vajas tejben, és egymás mellé állítjuk a jénaiban. Elosztjuk bennük a tölteléket, meglocsoljuk a maradék vajas tejjel, majd mindegyik tetejére még néhány kanál tejfölt teszünk.
  4. 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük (addig, amíg a zsemlék széle és a tejföl is itt-ott megpirul).

MAZSOLÁS-TÚRÓS RÉTES>>> 

TÚRÓS BUKTA EGYSZERŰEN>>> 

GYORS TÚRÓS-BARACKOS RAKOTT TÉSZTA>>> 

Megjegyzés

Ha nem szikkadt vagy majdnem száraz zsemléket használunk, akkor 10 percre toljuk be kb. 160 fokos sütőbe, hogy kissé ropogós legyen a héja, majd hűtsük ki. Kedvenc családi recept, a gyerekek is imádják, sűrűn készül :) - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss