Elkészítés: A tésztához az 50 dkg vajból és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 20 dkg lisztből begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat, és ne is habosítsuk ki. Csak lassan gyúrjuk, és éppen csak dolgozzuk el simára a liszttel. Most ennek a begyúrt vajnak vegyük le a 20 %-át, tehát 40 grammot, és tegyük félre a tésztaalaphoz.
A többi vajalapból formázzunk négyzet alakot, és tegyük hűtőbe.
Az élesztőt keverjük el a tejjel, a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliával, majd a liszttel, a vajjal és a sóval gyúrjuk simára a tésztát.
Formázzunk gömböt a tésztából, vágjunk egy keresztet a tetejébe, és letakarva pihentessük 20 percet.
A tészta közepét hagyjuk kissé vastagabbra, négy irányban pedig nyújtsuk meg a tésztát, mint egy kis virágot. Helyezzük középre a megdermedt vajalapot, és csomagoljuk be a tésztába. Kezdjük el széltében nyújtani a tésztát, igyekezzünk sarkosan. Most a tésztát úgymond szimplán kell behajtanunk: ez azt jelenti, hogy a hosszanti irányban kinyújtott tésztát osszuk három egyenlő részre, és a két oldalról hajtsuk egymásra. Az így kapott három réteget forgassuk el 90 fokban, és ismét nyújtsuk ki hosszanti irányban.
Most úgymond duplán kell behajtogatnunk: ez azt jelenti, hogy a tésztát jelöljük négy egyenlő részre, majd a két végét hajtsuk be a középvonalig, ezután még egyszer hajtsuk félbe. Ismét fordítsuk el 90 fokban a tésztát, majd hűtőben 20 percig pihentessük.
A hűtőből kivéve ismét nyújtsuk ki, de most csak egy szimpla hajtást végezzünk, újra forgassuk el a tésztát 90 fokban, és újabb 20 percet pihentessük.
A töltelékhez az összetevőket egyszerűen keverjük össze.
A blundel tésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és vágjuk fel 10*10 cm-es négyzetekre. Vízzel kenjük meg a felületét, a kis négyzetek közepére helyezzünk dió nagyságú túrótölteléket, majd a tészta négy sarkát hajtsuk középre, először két oldalról, majd alulról és felülről.
Figyeljünk, hogy ne húzzuk, feszítsük a tésztát.
35 percig kelesszük, majd 200 °C-os gőzős sütőben 15 percig süssük légkeveréssel.