A tésztához az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, beleszórunk egy kiskanál porcukrot, és 10 percre félretesszük egy meleg helyre.
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére lyukat fúrunk, majd beletesszük a maradék porcukort, a két tojássárgáját és egy egész tojást. Csipetnyit megsózzuk, majd a tejes élesztővel és az apránként hozzáadott olvasztott margarinnal jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha olyan lágy tésztát kapunk, ami elválik az edény falától. Letakarva, langyos helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A darált diót a cukor és a vaníliás cukor felével összekeverjük. A túrót a maradék cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A szilvalekvárt kikeverjük, hogy könnyebben kenhessük.
A megkelt tésztát három részre osztjuk, majd az egyiket lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy pontosan beleférjen egy kb. 25x35 centis, margarinnal kikent tepsibe. A cukros diót egyenletesen rászórjuk, és a tejjel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. Erre tészta kerül, amit megkenünk szilvalekvárral. Ezt a harmadik tésztalappal befedjük, amire a túró kerül. A tetejét őrölt fahéjjal meghintjük, végül előmelegített sütőben közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.