Elkészítés: Lábosban a vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd 10 dkg finomra morzsolt babapiskótával összekeverjük. Egy 26 cm-es, alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában elosztjuk, jól lenyomkodjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
Forró vízfürdőben a tojássárgákat a cukorral és az amarettoval robotgéppel sűrű krémmé verjük (kb,.5 perc), majd kevergetve feloldjuk benne a zselatint. A krémet kivesszük a vízfürdőből, és óvatosan belekeverjük az áttört túrót és a mascarponét, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A babapiskóta felét a morzsaalapra fektetjük, és a kávé felével meglocsoljuk. Rásimítjuk a mascarponekrém felét, a maradék babapiskótával befedjük, majd a maradék kávéval megöntözzük.Lazán ráhalmozzuk a maradék krémet, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. 2 dkg csokit finomra reszelünk, a maradékból forgácsokat faragunk zöldséghámozóval.A torta tetejét csokireszelékkel és csokiforgáccsal díszítjük, végül kakaóporral megszórjuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre