Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-bazsalikomos tésztatekercsek

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A paradicsommártáshoz:
  • 2 ek olívaolaj
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 2 ek barna cukor
  • 80 dkg daraboltparadicsom-konzerv
  • 2 dl húsleves-alaplé
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • A tésztához:
  • 1 ek olívaolaj
  • 7 db cukkini
  • 40 dkg túró
  • 12 dkg reszelt parmezán + a szóráshoz
  • frissen őrölt bors
  • 12 db lasagnelap

Elkészítés

  1.  A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, kissé lepirítjuk a paradicsompürét, meghintjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és az alaplevet. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Felforraljuk, lefedjük, 20 percig főzzük, végül hozzáforgatjuk a durvára vágott bazsalikomot.
  2. A töltelékhez felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a durvára reszelt cukkinit, majd 5 percig pároljuk. Tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a túrót, a parmezán felét, és alaposan dolgozzukössze. 
  3. A tésztalapokat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd mindet kiterítjük. Megtöltjük meg a túrós cukkinivel, majd feltekerjük a töltött tésztalapokat, és félbevágjuk. 
  4. A paradicsommártást tűzálló tálba simítjuk. Elrendezzük rajta a töltött tekercseket, majd befedjük a tálat alufóliával. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, az egészet meghintjük parmezánnal, és aranyszínűre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss