Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós tészta pirított vajjal

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Közben a vajat addig pirítjuk, míg aranybarna lesz. Ezt lassú tűzön végezzük, mert ha túlhevül, akkor már nem jó. A füstölt szalonnát (húsos kolozsvári vagy sima zsírszalonna, kinek-kinek ízlése szerint) apró kockára vágva kisütjük tepertőnek.

A megfőtt tésztát a pirított vajban megforgatjuk, ha szükséges, átmelegítjük, majd a tehéntúróval, a szalonnával és a tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

Aki még nem evett így előkészített vajjal túrós tésztát, azoknak tudom ajánlani a különleges ízvilága miatt. Tehéntúró helyett lehet juhtúrót is használhatunk, azzal is harmonikus ízeket kapunk. - eilatil

Ezek is érdekelhetnek