Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-tepertős pogácsa

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 2 kávéskanál só
  • 3 dkg élesztő
  • kevés tej (1 dl)
  • 20 dkg tepertő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összegyúrom, és hideg helyen pár órát, de akár 1 éjjelt is pihentetem. Közben a tepertőt ledarálom, borssal és sóval kikeverem, majd kinyújtom a tésztát, és elkenem rajta a fele töpörtyűkrémet, hajtogatom, kicsit pihentetem, majd kinyújtom, és a krém másik felét is rákenem, összehajtogatom, kb. 2 ujjnyira kinyújtom. A tetejét bevagdosom és megkenem tojással, kiszaggatom, tepsibe teszem és megsütöm.

Megjegyzés

Nálunk mindig dupla adagból készül, kevesebbel neki sem állok. Nem kell agyonsütni, viszont a túrótól nagyon finom, puha marad.

Pné Veronika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

erin
Én csak ajánlani tudom! Nagyon finom lett! És tényleg teljesen puha marad még másnap is, úgyhogy simán lehet belőle nagyobb mennyiséget csinálni. Köszönöm a receptet!!
MartikaP
Kedves Veronika! Nagyon jol hangzik a recepted, ki fogom probalni. Koszonom , es kellemes keszulodest kivanok az unnepekre!

Hasonló Receptek

Magazin