Elkészítés: Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát téglalap alakúra. Egy tálban keverjük ki a túrót a pudingporral és a cukorral sima krémmé. A túrós krémet kenjük szét a tésztán úgy, hogy kb. 5 cm a szélétől ne legyen krémes, majd szórjuk meg piskótamorzsával.
Az epret vágjuk fel kisebb darabokra, szórjuk meg keményítővel, majd egy csíkban tegyük a túrós tésztára (legjobb, ha a tészta alsó oldalára tesszük, így szép mutatós lesz a tekercs), vagy csak terítsük szét a tésztán. A tészta rövidebb oldalait hajtsuk be a töltelékre, hogy a töltelék ne folyjon ki, a hosszabb oldalát kenjük le a felvert tojással, és tekerjük fel, mint a rétest.
Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, villával szurkáljuk meg, és 220 fokos sütőben süssük meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre