Túrós-tejszines-màlnàs torta

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Piskótàhoz:
  • 8 db tojàs
  • 8 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 8 ek cukor
  • 3 cs. vaniliàs cukor
  • Krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg màlna
  • Díszítés:
  • 2 dl habtejszin
  • 3 szem màlna
  • 10 dkg csokireszelék
  • 1 db kivi díszítésnek

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük (géppel is végezhetjük), közben a fele cukorral kikeverjük a tojás sárgáját. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és összekeverjük. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját és elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet: minden kanál után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon sütjük, míg a tűpróba sikeres lesz. Sütésnél az első tíz percben tilos kinyitni a sütőt. A piskótát hagyjuk kihűlni. 
    2. Félig felverjük a habtejszínt a porcukorral, majd belekeverjük a málnát és a túrót, majd kemény kemény habbá verjük.
    3. A tortát vízszintesen három eggyenlő részre vágjuk és beletöltjük a krémet. Végül felverjük a habtejszint és díszítjük vele a tortát. Ha kész, akkor tetszés szerint dekoráljuk a csokival, a málnával, és a kivivel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin